Uppdrag att skapa ny webbplats och snygga till innehållet

Uppdraget

I3tex ville med detta projekt på ett tydligare sätt rikta sig mot sina målgrupper: nya kunder och nya medarbetare. De ville generera fler leads och visste redan på förhand att det skulle krävas en ny webbplats samt hjälp med innehåll för att nå detta mål. Uppdragets delar bestod av webbplats, fotografering, copywriting och SEO.


Kund

i3tex

Bransch

Teknikkonsult

Tjänster

Copywriting, Fotografering, Grafisk profil, SEO, Webbplats

Lösningen

Arbetet med den nya webben inleddes med workshops kring branding, kommunikation samt trafikdrivning och konvertering. Det skulle inte räcka med att dra mer trafik till webbplatsen med nuvarande konverteringsgrad så vi la stort fokus på just konvertering. Detta skulle ske genom två stora åtgärder, dels en ny visuell identitet och dels skapande av konkreta landningssidor för respektive målgrupp.

Vi definierade affärsmässigt korrekta sökord där det fanns en bra balans mellan potential och konkurrens samt strukturerade sedan webbplatsen därefter. Vi fotograferade i deras egna lokaler och skapade ett flöde och en design i modern tappning som passade deras existerande grafiska profil.

Efter lansering har det skett ett löpande analys- och förbättringsarbete med både SEO och konverteringsoptimering.

Resultatet

Redan efter ett kvartal har vi kunnat se en ökning av trafikflödet till webbplatsen med 25%. Även konverteringen har ökat kraftigt. Webbplatsen är byggd i WordPress vilket möjliggör ett flexibelt löpande arbete med såväl SEO som konverteringsoptimering.

“För i3tex byggde vi inte bara en site, vi lade en ny grund. Från struktur och konvertering till design och fotografering. Arbetet med den nya siten var omfattande, roligt och lärorikt!”

Irina Balog
Projektledare, Mild

Vill du veta mer om det här projektet?

Kontakta oss om du har frågor eller vill veta mer om det här projektet.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.