Ny multisajt med användarvänligt intranät och ett 40-tal joursidor

Om företaget och uppdraget

Brottsofferjouren (BOJ) finns som stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Det är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation med ett förbundskansli, cirka 70 lokala jourer spridda över Sverige samt en nationell stödlinje. Av Brottsofferjouren kan man få medmänskligt stöd, information om exempelvis polisanmälan och rättsprocess, stöd vid rättegång och hjälp i kontakt med myndigheter och försäkringsbolag – på 20 olika språk.

Mild lägger stor vikt vid att kunna hjälpa organisationer som i sin tur hjälper andra. Vi tog oss an uppdraget att vidareutveckla Brottsofferjourens huvudsajt samt att bygga upp joursidorna och ett intranät för volontärerna. Syftet var att underlätta deras viktiga arbete.


Kund

Brottsofferjouren (BOJ)

Bransch

Stödorganisation

Tjänster

Intranät, SEO, Utveckling

Lösningen

Brottsofferjourens webbplats är en multisajt med cirka 40 joursidor kopplad till sig. Mild såg till att denna koppling fungerar smidigt. Vi har också tagit fram en grundstruktur på varje joursida tillsammans med Brottsofferjouren Sverige samt ett par utvalda jourer. Strukturen ligger som en fast mall för samtliga joursidor, men fokuset hos varje enskild jour kan variera. Ett fokusområde kan exempelvis vara HBTQ. Denna information har jourerna själva fått definiera.

Därtill har vi skapat ett intranät per jour, bland annat med en bokningskalender för Brottsofferjourens alla volontärer. Man kan som besökare av webbplatsen också ge en gåva i form av ekonomiskt stöd till Brottsofferjouren eller någon av de lokala jourerna. Denna funktion har vi kopplat till Swish.

Resultatet

Mild har utvecklat Brottsofferjourens webbplats till en multifunktionell sajt med flera joursidor kopplad till sig. Vi har också byggt interna stödfunktioner så som intranät, dit organisationens volontärer har tillgång. Där kan de boka in sig i kalendern, lägga in årsprotokoll och annan dokumentation som bara gäller internt. Vi har även skapat en koppling mellan huvudsajtens nyhetsfunktion, så att de inlägg som görs där dyker upp under blocket ”Aktuellt” på varje joursida. Mild har ett pågående långvarigt samarbete med Brottsofferjouren, där vi agerar support samt förvaltar deras webbplatser.

”Att lära upp ett 30-tal personer att börja arbeta i ett helt nytt system har varit både roligt och lärorikt! Alla har gjort ett väldigt bra jobb, och slutresultatet har landat i en snygg, lättanvänd webbplats.”

Cecilia
Produktionsledare, Mild

Nyfiken på det här projektet?

Kontakta oss så berättar vi mer.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.