Vi är Mild

Mild är en digital byrå med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Våra hjärtan klappar lite extra när vi får hjälpa till att skapa digital närvaro som får ditt varumärke att växa.

Vi 💖 digitala utmaningar

Vi hjälper till med digital marknadsföring, strategi, design, innehåll, varumärkesbyggande och utveckling. När det kommer till digitala utmaningar är ingen den andra lik. Det finns få saker vi tycker är lika roligt som att ta oss an alla typer av digitala utmaningar och hitta nya lösningar som tar dig dit du vill. Kanske är det en av anledningarna till att våra kunder stannar länge. De ser oss ofta som en långsiktig samarbetspartner som håller dem i handen genom den digitala djungeln. Vi har expertis inom allt från webbutveckling, SEO/SEM och sociala medier till förvaltning, CRM och marketing automation och är bland annat certifierade i Hubspot, Analytics och Google Ads.

Läs gärna mer om våra kontor: StockholmGöteborg och Malmö.

Mild i siffror

Medarbetare 50

Vi är ett gäng riktiga teamplayers. Vi har högt i tak och vi är inte rädda för att hjälpa till och be om hjälp. Teamet växer så att det knakar hela tiden, idag är vi 50 medarbetare som gillar att göra saker tillsammans – inte minst lära oss nya saker och spela en och annan pingismatch.

Grundat 2008

2008 slog vi upp portarna till Milds första kontor på Stigbergsliden i Göteborg. Det tog inte lång tid innan vi öppnade kontor även i Malmö och Stockholm. Vi har lagt en hel del tid, arbete och kärlek för att bygga upp det som idag är Mild. Målet har varit samma sedan start: att skapa något vi är stolta över. Och vi ser till att ha kul på vägen!

Organisk tillväxt per år 20%

Mild fortsätter att expandera med nya talanger och nya spännande kunder hela tiden. Vi har haft en stabil, organisk tillväxt sedan begynnelsen.

Kontor 3

Vi utgår från Stockholm, Göteborg och Malmö där vi har kontor. Våra kunder däremot, de befinner sig runt omkring i hela landet. Vårt geografiska läge underlättar både affärer och kundrelationer – vi har alltid nära till dig som kund från något av våra kontor.

Återkommande kunder 95%

Få saker är lika roliga som att ta oss an din digitala utmaning, vara kreativ och hitta en skräddarsydd lösning. Kanske är det en av anledningarna till att våra kunder stannar hos oss. Vi är en trygg partner genom hela din digitala resa, inte bara bitar av den.

Kunder 300+

Vi samarbetar med över 300 kunder, och vi älskar varenda en av er. Vi ser oss och dig som kund som ett team, vi har alltid gemensamma mål och tillsammans ser vi till att lyckas.

Några av våra kunder

En snabbresa från då till nu

2008 såg Mild dagens ljus för första gången. Det var på Stigbergsliden i Göteborg. Det tog inte lång tid innan vi öppnade upp portarna även i Malmö och Stockholm och sedan dess har vi hunnit växa en hel del – idag är vi runt 50 medarbetare på våra tre kontor. Vi har aldrig haft externa finansiärer som sätter agendan, vårt kvalitetsarbete och fokus har alltid syftat till att vi på lång sikt ska bli en ännu bättre partner till våra kunder och fortsätta utveckla ditt företags digitala närvaro. De senaste åren har vi blivit utsedda till både Gasell (DI) och årets superföretag (Veckans Affärer). Det är vi väldigt stolta över!

Teamplayers hela vägen

Vi gillar att blicka långt fram. Det gäller inte minst i samarbetet mellan dig och oss. Vi vill skapa samma atmosfär och gemenskap med dig som om vi vore kollegor. I praktiken innebär det att vi har täta avstämningar, gemensamma öppna boards i vårt projektledningsverktyg (Monday) samt full transparens gällande tidsuppskattningar och kommande fakturor.

Vi ser alltid till att vi har tydliga, gemensamma mål – oavsett om det gäller ett engångsprojekt eller om samarbetet löper över längre tid. Vårt mål är aldrig att ligga etta på Google eller att skapa en ny tekniskt fungerande webbplats – vårt slutmål är alltid samma som ditt. Det kan vara att skapa fler heta leads till säljare, öka försäljning på e-handeln eller att förbättra möjligheter att rekrytera rätt medarbetare. Det vet bara du. Och vi guidar dig på vägen.

Bred kompetens, för slutmålets skull

Det är idag få kunder som enbart vill ha en ”ny snygg webbplats” utan att samtidigt fokusera på trafikgenerering och konvertering. På samma sätt är det få som nöjer sig med att vi skapar bra synlighet på Google och sociala medier, om trafiken i slutändan inte leder någonstans. Vi brukar därför dela in våra kompetensområden i fyra kategorier. Våra samarbeten innehåller vanligtvis lite av alla delar, men var tonvikten ligger varierar i varje enskilt projekt.

  • design/utveckling
  • hosting/förvaltning
  • digital marknadsföring och kommunikation
  • CRM/försäljning/automation

Engagemang, välvilja och proaktivitet

Hög kompetens är givetvis en förutsättning för att nå ett lyckat slutresultat. Saknas rätt engagemang faller dock saker ofta platt. På Mild har vi en genuin vilja att nå de mål som vi sätter upp tillsammans med dig. Välviljan mot våra kunder kommer från att vi älskar vårt arbete, våra kollegor och den miljö vi befinner oss i. Det gör att jobbet att nå högt uppsatta mål blir lättare, roligare och mer givande – vilket vi också tror sprider sig vidare till dig som kund.

Fika i Malmö

Är Mild rätt byrå för dig?

Vi har ungefär 10–15 börsnoterade kunder, ungefär det dubbla med miljardomsättning. På andra sidan av spektrat finns både startups och mindre fåmansbolag. Vi jobbar med såväl B2B och B2C samt myndigheter och ideella organisationer. Det finns med andra ord en stor flexibilitet när det kommer till storleken på våra kunder, deras projekt och budget. Om ett projekt är på 10 timmar eller 10.000 timmar spelar inte så stor roll för oss, det viktiga är att vi hittar varandra och att vi har en gemensam ambitionsnivå när vi går in projektet.

 

Hur inleder vi samarbete?

Vi önskar inte att ni ska komma hit med en 100 sidor lång förstudie eller ha en helt klar bild för er. Kanske vet du att du vill utveckla en ny webbplats, öka synligheten på sociala medier eller driva fler potentiella kunder till webbplatsen? Det räcker gott som grund för ett första samtal.

Under första samtalet hjälper vi på Mild till med att konkretisera dina tankar och idéer till något konkret som vi kan jobba vidare med. Antingen ger vi en första fingervisning på en rimlig budget eller så ser vi hur vi kan hjälpa dig att ta projektet vidare på andra sätt.

Partnerships

HubSpot Solutions Partner Program-märke
Microsoft Advertising Partner

Vi är klimatsmarta

Sedan ett antal år tillbaka lägger vi på Mild stort fokus på att minska våra klimatavtryck. Man kanske kan tro att byråvärlden som bedriver mycket av sin verksamhet på nätet inte bidrar till någon större klimatpåverkan men då har man i så fall fel.

Jobba hos oss

Mild växer och vi söker löpande duktiga projektledare, webbutvecklare, designers och digitala strateger.