Ny modern webbplats med målet att öka konverteringen

Uppdraget

Wolters Kluwer hade ett mångsidigt behov av en ny webbplats. Dels ville de att webbplatsen skulle kännas modern och vara lättanvänd, dels anpassa sig efter den grafiska profil koncernen tagit fram på en global nivå. Den gamla webbplatsen var snårig och konverteringen låg – besökarna rörde sig inte enligt Wolter Kluwers mening. I samband med den nya webbplatsen ville de därför få bästa möjliga förutsättningar för att arbeta med SEO. På så sätt ville de leda besökarna till att ladda ner provversioner av, och beställa, deras programvaror samt att på ett enkelt sätt boka in sig på deras utbildningar.


Kund

Wolters Kluwer

Bransch

IT & ekonomi

Tjänster

Konverteringsoptimering, SEO, UX, Webbplats

Lösningen

Wolter Kluwer hade nyligen lanserat en av sina programvaror byggd i Drupal, varför den nya webbplatsen byggdes i Drupal 8. Fokus var på besökarnas resa till att bli kunder och gränssnittet baserades på Wolter Kluwers grafiska profil, The Brand, vilket gav projektet väldigt tydliga ramar – en stimulerande utmaning! Wolters Kluwer ville också att webbplatsen skulle underlätta deras administration av innehåll samt förenkla hanteringen av deras utbildningar.

Resultatet

Den färdiga webbplatsen blev en avskalad upplevelse av Wolters Kluwers tidigare, med tydlig struktur och navigation. Tack vare en komplett integration med EduAdmins API har utseendet på utbildningssidorna fått ett stort lyft, samtidigt som administrationen blivit enklare då all information hämtas direkt därifrån. Utöver detta har även den manuella hanteringen vid nedladdningar och beställningar av programvaror minskat rejält genom det förbättrade informationsflödet.

“Vi är mycket nöjda med samarbetet med Mild Media under framtagandet av vår nya webbplats. De är kompetenta och smidiga att jobba med. Vi visar nu upp våra programvaror & utbildningar för revisorer och redovisningsekonomer på ett attraktivt sätt och det är enkelt att beställa eller ladda ner gratis demo.”

Maria
Marknadschef, Wolters Kluwer

Vill du veta mer om det här projektet?

Kontakta oss om du har frågor eller vill veta mer om det här projektet.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.