Fler givare och bättre synlighet gav utsatta en bättre tillvaro och mat på bordet

Om verksamheten

Skåne Stadsmission är en organisation som möter människor i utsatta livssituationer – personer som lever med psykisk ohälsa, hemlöshet och fattigdom. Utöver det arbete vi gör löpande för Skåne Stadsmission varje månad, jobbar vi också tillsammans med en av de största kampanjerna – deras årliga julkampanj. I denna kampanj är syftet att samla in så mycket pengar som möjligt för att hjälpa utsatta att få mat till bordet. Vi på Mild har haft förmånen att få samarbeta med Skåne Stadsmission sedan 2019.


Kund

Skåne Stadsmission

Tjänster

SEM, SEO, Social media

Utmaningen

Vårt arbete har sedan start handlat om att öka synligheten för Skåne Stadsmission online via kampanjer. Målet med kampanjarbetet är att locka fler till att bli givare.

Caset började som ett löpande SoMe-case och har idag utvecklats med fler ben. Skåne Stadsmission ville inledningsvis öka synligheten för sina kampanjer och locka fler till att bli givare. Vårt uppdrag inkluderar därför allt från att sköta Skåne Stadsmissions annonsering på Google, Facebook och Linkedin, samtidigt som vi ständigt optimerar deras SEO.

För att nå ut till en så stor och varierad publik som möjligt, valde vi att jobba med flera kanaler. Kanalerna inkluderar Google, Youtube och andra sociala medier som Facebook och Linkedin. Vårt mål som digital partner är att öka medvetenheten om Skåne Stadsmission och deras arbete, medan vi hela tiden lockar fler till att bli givare och ge gåvor genom riktade kampanjer och annonsering.

Resultatet

Vårt samarbete med Skåne Stadsmission har sedan dag ett varit lyckat och uppskattat från båda parter. Vi ser en tydlig ökning i synligheten för Skåne Stadsmissions kampanjer och en ökning i antalet givare och gåvor, vilket visar att vårt arbete ger resultat.

Under arbetets gång har samarbetet ständigt utvecklats. Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med att öka synligheten för Skåne Stadsmission och deras viktiga arbete. Nästa del i projektet är att fortsätta arbeta med riktade kampanjer och annonsering. Vi kommer också fortsätta att förvalta deras webbplats och optimera SEO:n för att locka ännu fler till att bli givare.

“Det känns lite extra att kunna bidra med våra kunskaper till Skåne Stadsmission. Det är en verksamhet med ett starkt syfte att det smittar av sig på oss. Varje gång det är dags för en kampanj att gå live, är vi lika spända på hur många gåvor som kommer in från annonserna vi skapat tillsammans.”

Oliver
Kundansvarig, Mild

Blev du nyfiken på projektet och vill veta mer?

Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.