Gröna hem för stolta hyresgäster – så blev Lansas nya webbplats

Om företaget och uppdraget

Lansa är ett grönt bostadsbolag som finns över hela landet, sedan starten 2016. De har bostäder i både storstadsområden och regioner i tillväxt. Hållbarhet är deras största fokus:  Lansa strävar nämligen efter att bli den främsta leverantören inom moderna och hållbara hem. De ägs av Länsförsäkringsgruppen och vill genom förvärvning och förvaltning bidra med samhällsengagemang. Därav kallar sig Lansa för "Det gröna bostadsbolaget som får människor att känna sig stolta".


Kund

Lansa Fastigheter AB

Bransch

Bostadsbolag

Tjänster

SEO, Utveckling, UX, Webbplats

Utmaningen

Lansa vill vara bostadsbolaget i framkant. Modernt och hållbart. När vi kom i kontakt med Lansa, såg vi att deras dåvarande webbplats inte alls speglade deras vision. Vi på Mild behövde med andra ord göra ett rejält lyft för lansa.se så att sajten skulle spegla Lansas visioner.

Vi samlade ett team av webbutvecklare, webbdesigners, SEO-specialister och SEM-specialister. Sedan började resan mot en splitter ny webbplats. Med helt en helt ny sidstruktur, nya sökord och uppdaterad design samt senaste tekniken i WordPress.

Lösningen

Lansas webbplats fick sig en modern touch som matchar Lansas värdegrund och visioner framåt. När du besöker lansa.se idag möts du av en genomtänkt, lättnavigerad och inspirerande bostadssajt. Vi installerade dessutom ett plugin som gör att bostäder via hyresportalen HomeQ nu hämtas in direkt till lansa.se. Besökaren kan alltså se lediga hyresrätter direkt på lansa.se utan att behöva besöka en extern webbplats. För Lansas egen del är webbplatsen betydligt enklare att administrera än föregående, nu finns flertalet verktyg och möjligheter att på egen hand skapa snygga och användarvänliga landningssidor.

Med bättre SEO-optimering av webbplatsen gick den organiska trafiken upp. Detta gjorde i sin tur att Lansa kunde minska på sina Google Ads-kostnader men ändå nå mer trafik än tidigare. Uppdraget ledde därav till att vi på Mild nu löpande hjälper Lansa med Google Ads – samtidigt som vi har hand om löpande support och uppdateringar av webbplatsen. 

“Skillnaden på före och efter i detta projekt visar tydligt vad vi kan lyckas åstadkomma tillsammans med kund. Från förstudie till färdig design. Lansa fick sig ett stort lyft både utseendemässigt och sett till användarvänligheten av webbplatsen!”

Annie
Produktionsledare, Mild

Blev du nyfiken på projektet och vill veta mer?

Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.