Ett commandcenter för kundens hela marknadsföring

Uppdraget

Platzer är ett av Göteborgs största bolag inom kommersiella fastigheter. De har dessutom bakat in den typiska göteborgshumorn i sitt namn – “Göteborgs bästa platser” – och det ger poäng! 70 fastigheter ingår i deras utbud med en total yta på cirka 830 000 kvm. För att bättre visa upp sitt utbud ville Platzer ha en ny webbplats med fokus på ökad synlighet och tillgänglighet. Strukturen skulle få sig en uppdatering så att besökarna lättare kunde hitta. Därtill skulle designen förnyas baserat på Platzers grafiska profil samt prisade årsbokslut – vilket i sig är en beundransvärd designprestation! 

Platzer ville också ha en koppling till det administrativa fastighetssystemet Unit4 Property Management. Målet med den nya webbplatsen var att överlag höja effektiviteten och underlätta arbetet. Tidigt i projektet upptäckte vi dock att de hade behov av mer än de först planerat. Vi föreslog ett commandcenter – en samlad marknadsplattform varifrån allting kunde skötas. Och Platzer gav tumme upp.


Kund

Platzer

Bransch

Uthyrning & förvaltning av fastigheter

Tjänster

Marknadsplattform, UX, Webbplats

Integrerade kopplingar till lokalförmedlare

Mellan Platzers webbplats och Lokalguiden samt Objektvision skapades automatiska kopplingar. Så snart Platzer lägger upp en ny lokal på sin webbplats körs informationen ut till de båda lokalförmedlarna, den ena kopplingen med en funktion som på branschspråk kallas push, den andra med funktionen pull. Push innebär att informationen skickas ut direkt, pull att informationen hämtas från webbplatsen med jämna intervaller. Lokalguiden och Objektvision är de största plattformarna för kommersiella fastigheter. Efter lanseringen ville Platzer även ha en pushkoppling till newst.se.

Synkade felanmälningar

När en besökare gör en felanmälan via Platzers webbplats synkas händelsen med Summera Support eller Coor – två olika system för hantering av ärenden. Beroende på vilken fastighet felanmälan görs för pushas ärendet antingen till det ena systemet eller det andra.

Design

Designens färger och former togs från Platzers grafiska profil samt årsbokslut. En av utmaningarna var att på ett snyggt och bra sätt presentera mycket information för olika målgrupper utan att tulla på webbplatsens tillgänglighet samt användarvänlighet. Här blev enkelhet och tydlighet viktiga ledord. Vi skapade en meny med tydliga ingångar för befintliga hyresgäster, investerare och företag som letar efter lediga lokaler. På startsidan ordnade vi sektionerna hierarkiskt så att besökarna på ett snabbt sätt kan navigera mellan lediga lokaler, läsa om nya projekt samt följa Platzers utveckling som ett av Göteborgs största och ledande fastighetsbolag. Vi byggde även ett filter där besökarna lätt kan filtrera och sortera Platzers stora utbud, läsa mer om varje lokal och göra en intresseanmälan.

För befintliga hyresgäster skapades en sökfunktion där de kan ta del av information om bland annat lokalanpassning, hyresavtal, service och parkeringsplatser samt hitta kontaktvägar till rätt person.

Resultatet

Platzers nya webbplats fungerar som ett sant commandcenter – de kan nu utföra ett samlat arbete för webben från sin plattform. Det i sin tur effektiviserar deras verksamhet. Den nya webbplatsen har ett genomtänkt upplägg med responsiv, strukturerad design, tydliga kategorier, förbättrad filtrering och förberedelse för SEO. Vi lät webbplatsen bli så flexibel som möjligt för att Platzer ska kunna ändra allting som de önskar, allt eftersom verksamheten växer och förändras. 

I och med den nya webbplatsen, alla uppdateringar och effektiviserande funktioner har Platzer fått en ökad synlighet och närvaro på webben. De står fortsatt för drift av hårdvaran och Mild för applikation och support.

“Platzer är mycket roliga att jobba med, deras företagskultur stämmer väl överens med vår, och webbplatsen vi har tagit fram tillsammans har verkligen blivit bra.”

Mathias Eklöf
Produktionsledare, Mild

Vill du veta mer om det här projektet?

Kontakta oss om du har frågor eller vill veta mer om det här projektet.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.