Maximera prestanda och säkerhet med regelbundna WordPress-uppdateringar

Att hålla WordPress, WooCommerce och plugins kontinuerligt uppdaterade är grundläggande för att säkra och optimera din webbplats. Denna artikel dyker ner i varför uppdateringar är kritiska för att bibehålla hög säkerhet på er webbplats. 

Varför uppdateringar är kritiska

WordPress är världens mest använda innehållshanteringssystem, detta kommer med en uppsjö av positiva effekter och möjligheter men också ett par risker, dess popularitet gör det till ett vanligt mål för cyberattacker. Uppdateringar erbjuder viktiga säkerhetsförbättringar som skyddar din webbplats från nya hot. En av de primära anledningarna till att uppdatera är att stänga säkerhetshål. Cyberbrottslingar utnyttjar sårbarheter i äldre versioner av WordPress, plugins och teman. När ett nytt säkerhetshål upptäcks, släpps i regel en uppdatering. Att uppdatera snabbt minskar risken markant för intrång och hack, något som annars är en tidsfråga innan det sker. Genom regelbundna uppdateringar säkerställer du att dessa sårbarheter åtgärdas löpande, vilket minskar risken för dataintrång och andra säkerhetshot.

Prestanda och funktionalitet

Utöver säkerheten introducerar uppdateringar även nya funktioner och förbättringar som gör att både webbplatsens prestanda men också användarupplevelse blir bättre. Dessutom läggs ofta nya verktyg till även för den som administrerar webbplatsen vilket underlättar arbetet och sparar tid. 

Varför det är viktigt att agera nu

Senaste tidens händelser är en påminnelse om att det aldrig har varit viktigare att se över, utvärdera och stärka sina digitala säkerhetsåtgärder samt rutiner. Företag måste vara proaktiva för att skydda sin data, sina system och sin verksamhet. Att identifiera och åtgärda säkerhetsluckor är inte bara en teknisk nödvändighet utan bör prioriteras då kostnaden potentiellt kan bli hög.

Hur arbetar vi på Mild?

Som specialister på WordPress-utveckling och hosting, förstår vi utmaningarna och vikten av att hålla webbplatser uppdaterade och säkra. Här är några sätt vi kan stödja din webbplats:

Proaktiv hantering av uppdateringar
Vi sköter alla uppdateringar åt dig, inklusive WordPress-kärnan, plugins och teman, för att säkerställa att din webbplats alltid är skyddad och presterar på topp. Vårt säkerhetsteam bevakar plattformen och de tillägg ni har. När uppdateringar släpps kommer en utvecklare hos oss att installera dem åt er. Uppdatering sker en gång per vecka, alltså 4 gånger per månad. Efter genomförd uppdatering testas webbplatsen noga efter uppkomna fel.

Säkerhetskopiering, backup och återställning

Regelbundna säkerhetskopior av din webbplats är avgörande. Vi säkerställer att en aktuell säkerhetskopia alltid finns tillgänglig för att snabbt kunna återställa din webbplats vid behov.

Anpassade säkerhetslösningar
Vi implementerar anpassade säkerhetsåtgärder, inklusive brandväggar, säkerhetsgranskningar och övervakning, för att skydda din webbplats från hot.

Prestandaoptimering
Utöver säkerhetsuppdateringar ser vi till att din webbplats är optimerad för snabbhet och prestanda, vilket förbättrar användarupplevelsen och rankingen på sökmotorerna. 

Teknisk support
Vi är bara ett samtal eller ett e-postmeddelande bort. Vi erbjuder snabb och pålitlig support för alla tekniska frågor eller problem som kan uppstå.

Behöver du hjälp att se över prestandan på er webbplats?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.