Milds designteam bjuder på knep för enklare contentskapande via AI

Milds designteam bjuder på knep för enklare contentskapande via AI

6 AI-verktyg som underlättar ert contentskapande

AI-verktyg har blivit ett viktigt komplement för att effektivisera våra arbetsprocesser här på Mild. Tillsammans med våra andra arbetsredskap ger AI-verktygen utrymme för att tänka utanför ramarna. Vi får samtidigt mer tid åt kreativa processer, eftersom AI-verktygen kan hjälpa oss att arbeta mer effektivt. Vi har tidigare pratat om hur AI hjälper oss att mer effektivt komma framåt i copywriting-processen – nu vill vi utforska några av de AI-verktyg som används av våra designers.

Photoshop Beta/Adobe Firefly

Photoshop Beta och Adobe Firefly är två kraftfulla verktyg som används som ett komplement av våra designers för bildredigering och bildskapande. Med funktioner som "generative expansion" går det enkelt att justera bilder som har fel ratio eller när objektet är för nära kanten. Detta är särskilt användbart när mer bakgrund behövs för att balansera kompositionen.

En annan funktion, "generative fill", är bra för att lägga till eller ta bort element i en bild. Johanna, digital designer på Mild, förklarar hur funktionen fungerar:

– Tänk dig att du har en perfekt bild för en Halloween-kampanj, men bilden saknar pumpor. Med "generative fill" kan jag enkelt infoga pumpor i bilden, eller kanske lägga till partyhattar på personer i en festbild. Detta verktyg är smart när du behöver göra små men betydelsefulla justeringar i en bild.

Kika på videon för att se hur du kan åstadkomma förändringen i bilden. Exemplet är gjort i Adobe Firefly.

Midjourney

Midjourney är särskilt användbart för att ersätta stockbilder. Istället för att förlita sig på generiska bilder från en allmän bildbank, kan Midjourney generera unika bilder i en ny stil baserat på en befintlig bild. Det kan exempelvis innebära att skapa en tecknad version av en person eller att utveckla grafik till en hemsida.

Johanna använder främst Midjourney till att väcka liv i designprojekt:

– Verktyget är utmärkt för att få inspiration till nya designprojekt. Jag använder Midjourney i projekt där jag behöver tänka utanför boxen och komma på nya lösningar. Ibland kör vi alla fast, med detta verktyg kommer jag lättare vidare när det låser sig helt enkelt.

ChatGPT

ChatGPT används för att generera exempel på textinnehåll. Istället för att använda traditionella "Lorem Ipsum"-text i skisser, använder vi ChatGPT för att skapa temporär copy som är mer relevant och engagerande. Detta ger en bättre uppfattning om hur den slutliga designen kommer att se ut och fungerar, särskilt i tidiga skeden av ett projekt.

DALL E 3

Med DALL E 3 skapar vi illustrationer. Med sin förmåga att generera detaljerade och kreativa bilder, är DALL E 3 perfekt för att skapa unika illustrationer som kan användas i olika typer av designprojekt.

Illustrator (Beta)

Illustrator Beta är ytterligare ett viktigt verktyg i våra designprojekt. Programmet används för att omvandla text till vektorformat, vilket är avgörande för att skapa skalbara och redigerbara textelement i designprojekt. Detta är särskilt användbart för logotyper, grafiska element och andra designkomponenter där textens kvalitet och skalbarhet är av största vikt.

Användningen av AI-verktyg på Mild är en naturlig del av vår vardag. Det möjliggör mer tid för kreativitet och gör oss mer produktiva. Med dessa verktyg får vi fram enklare illustrationer, text och får hjälp med viss bildredigering. AI:s fortsatta utveckling gör att vi kan förvänta oss ännu fler innovativa användningsområden för dessa verktyg, för ännu fler projekt. Våra designers utforskar ständigt nya AI-verktyg för att vara uppdaterade med det senaste – på så sätt uppnår vi bästa möjliga resultat i projekten.

I videon kan du se exempel på hur man arbetar med "generative expansion" på ett smidigt sätt i Photoshop Beta.