Sommar-Mildiaden 2019

När sommaren närmade sig sitt slut samlades vi här, i Trollebo, för årets Mildiad. Det blev dagar vi sent ska glömma.

Sommar-Mildiaden 2019

Vi värnar om vår företagskultur. Det ska kännas roligt att gå till jobbet – det ska kännas att man har hela gänget i ryggen om man stöter på en utmaning, behöver ett bollplank eller någon form av input. Gemensamma luncher, AW:s och avdelningsledda Friday Academy är något vi gör för att skapa god sammanhållning på och mellan våra tre kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi håller också i ett företagsevent, Mildiaden, två gånger per år då vi samlar oss för några dagars workshops, presentationer, teambuilding, rafflande tävlingar och mycket mer.

Förra sommar-Mildiaden firade Mild Media 10 år i Marbella. Den här gången hade vi som tanke att hålla oss inomskärs. Vi ville hitta en plats som var avskild, lite kursgårdsaktig och placerad någonstans mellan våra kontor. Valet föll på Trollebo, en gammal herrgård utanför Vetlanda mitt i den Småländska naturen. Här hördes ingen trafik – när ett flygplan flög över oss på dag tre förstod ingen riktigt vad det var som lät. Istället hade vi skogen, sjön, gården och oss själva. Platsen var som gjord för bra jobb och gott snack.

Under våra fyra dagar på Trollebo hann vi jobba en hel del. Vi satt i interna möten och diskuterade arbetsstrukturen för olika avdelningar, följde upp vår klimatworkshop i Marbella och lyssnade till vår VD Pär Olaussons presentation av Mild Media då, nu och i framtiden. Dagarna avslutades med tävlingar där vi i olika lag försökte vara snabbast på att fylla hinkar med vatten medelst trasor, simma ut i sjön för att hämta koder till skattkistor och hålla upp en presenning mellan oss med ett hål i mitten där en boll helst inte skulle rulla igenom. Samtidigt som Pär och affärschefen Max Danielsson styrde upp vegansk chili ena dagen, grillkväll den andra och taberas den sista dagen.

Frampå kvällarna spelade några av oss pingis. Somliga stack ut på sjön och paddlade stand up-boards medan de som inte var badkrukor tog sig ett dopp. Andra bastade eller satt på bryggan och det blev många goda samtal och skratt. De flesta av oss tycks ha sovit väldigt gott och väcktes av en tupp som gol om morgnarna. Till frukost bjöds det bland annat på lingongrova med räkost, något som inte ätits sen ung ålder.

Vi reste hem med en stärkt känsla av gemenskap. Det här är absolut en plats vi vill återvända till. Tack, Trollebo!