Vi förklarar HubSpots uppdaterade prismodell

I mars 2024 påbörjade HubSpot en betydande förändring av sin prismodell genom att skifta till en mer flexibel struktur för företag i olika storlekar. Denna förändring visar på HubSpots engagemang för att anpassa sina erbjudanden för att möta företagens behov av flexibilitet vad gäller sina digitala tjänster.
Som HubSpot Gold Partners är vi förväntansfulla över de nya möjligheterna som prisförändringen ger våra kunder och det vi på Mild kan erbjuda.

Låt oss djupdyka och jämföra de olika prismodellerna för att förstå hur förändringen påverkar ditt företag.

Den tidigare modellen

Traditionellt var HubSpots prismodell nivåbaserad, med ett gratis CRM som kunde uppgraderas till de olika nivåerna Starter, Professional och Enterprise över kategorierna Marketing, Sales och Service. Denna struktur var utformad för att bli mer skalbar till sina kunder, från startups till stora företag.

Den gamla modellen erbjöd ett tydligt erbjudande för tillväxt, vilket dock ofta ledde till högre kostnader för mindre företag som behövde avancerade funktioner som endast fanns tillgängliga på högre nivåer. Detta gjorde att prismodellen ofta inte var så attraktiv för mindre aktörer.

Det nya platsbaserade upplägget

HubSpots nya platsbaserade prismodell innebär en betydande förändring mot ökad flexibilitet och skalbarhet. I den nya prismodellen bestäms prissättningen av antalet Core Seats, alltså aktiva användare som kan redigera, uppdatera och interagera med systemet.

Den nya prismodellen introducerar gratis View Only Seats för teammedlemmar som behöver tillgång till data men inte behöver kunna addera eller redigera data i Hubspot.

Detta nya upplägg syftar till att anpassa kostnaderna mer efter faktisk användning och behov, vilket potentiellt erbjuder en mer kostnadseffektiv lösning för företag av alla storlekar.

Viktiga funktioner i den nya modellen

  • Core Seats och View Only Seats: Core Seats är för aktiva användare, medan View Only Seats är gratis, vilket erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att ge tillgång till fler teammedlemmar.
  • No Seat Minimums: Avskaffandet av platsminimum för Sales och Service Hubs ger oöverträffad flexibilitet, vilket gör det möjligt för företag att skala sin verksamhet utan onödiga kostnader, då man inte längre betalar för platser man inte använder vilket var vanligt tidigare.
  • Pay as You Grow: Denna modell stödjer affärstillväxt genom att möjliggöra tillägg av Core Seats efter behov, vilket säkerställer att kostnaderna är direkt kopplade till användning och behov.

Kostnadsjämförelse: gamla vs. nya

  • For Small Teams and Startups: Den nya modellen kan vara mer kostnadseffektiv, särskilt för dem som behöver färre Core Seats och utnyttjar gratis View Only Seats.
  • For Growing Businesses: Flexibiliteten att lägga till Core Seats när företaget växer, utan att hoppa till en högre prismodell, erbjuder en skalbar lösning som kan anpassas till förändrade behov.
  • For Large Enterprises: Medan den gamla modellen gav förutsägbarhet i budgeteringen, kan den nya modellens betala-för-vad-du-använder tillvägagångssätt resultera i kostnadsbesparingar, beroende på hur företag hanterar sitt upplägg av Core Seats- och View Only Seats.

Maximera den nya prismodellen

Hur kan du maximera fördelarna med den nya HubSpot-prismodellen?

  • Utvärdera ditt teams behov: Bedöm vem som behöver Core Seats - respektive View Only Seats och optimera ditt platsbehov baserat på faktisk användning.
  • Planera för tillväxt: Den nya modellens skalbarhet gör det möjligt att successivt lägga till Core Seats, vilket underlättar budgeteringen för tillväxt.
  • Utnyttja HubSpots AI och automatisering: Med tillgång till AI-verktyg över alla nivåer, utforska funktioner som kan öka produktiviteten och ge insikter för att driva ditt företag framåt.

HubSpots övergång till en platsbaserad prismodell återspeglar deras förståelse för de olika behoven hos sina användare. Genom att erbjuda en modell som är skalbar i linje med företagens affärstillväxt och faktisk användning, fortsätter HubSpot att positionera sig som en flexibel och viktig plattform för företag som navigerar komplexiteten i digital marknadsföring, försäljning och service i dagens digitala värld.
Oavsett om du är en liten startup eller ett större växande företag, kommer förståelsen och anpassningen till denna nya prismodell att vara nyckeln till att maximera din investering i HubSpot.

I det ständigt föränderliga digitala landskapet är flexibilitet och anpassning till förändrade affärsbehov viktigare än någonsin.

Nyfiken på HubSpot?

Kanske vill du ha en genomgång i HubSpot och kika på möjligheterna, alternativt hjälper vi er gärna med er befintliga uppsättning för att få ner kostnaderna.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.