YouTube Shorts lanseras i USA

YouTube Shorts lanseras i USA

I USA beta-lanserar nu YouTube ett nytt koncept vid namn Shorts, inspirerat av TikTok, där användarna kommer kunna skapa, redigera och ladda upp vertikala 15-sekunders videoklipp inuti mobilappen. Möjlighet finns dock att publicera klipp på upp till 60 sekunder via en uppladdningsfunktion.

Tekniskt sett så kommer alla vertikala videoklipp på upp till 60 sekunder som laddats upp klassas som en Short på YouTube. När videoklippet väl har blivit uppladdat kan det hittas på en kanal eller kreatörs sida tillsammans med andra videos. 

Nedan listas de funktioner som kreatörer i USA kan förvänta sig att stöta på i beta-lansering av Shorts.

Shorts redigeringsverktyg

Det nya redigeringsverktyget kommer inte bara ge kreatörer möjlighet att klippa sina videos, utan nu kan du även få tillgång till YouTubes egna musikkatalog med musik från över 250 förlag. 

I framtiden kan man också förvänta sig ännu fler redigeringsverktyg, man har exempelvis redan nu som plan att göra det möjligt att samla ljud från vilken video som helst när du skapar en Short

Spelare tillägnad Shorts 

YouTube adderar även en nytt sätt att titta på Shorts i mobilen, vilket innebär att användare kommer att kunna svepa vertikalt från en video till en annan. 

Användarna kan komma åt den nya spelaren genom en dedikerad karusell på YouTubes hemsida eller i fliken för Shorts på mobilen.

Tjäna pengar på Shorts

YouTube har dessutom börjat diskutera idén om att tjäna pengar på Shorts, vilket hade gett kreatörer en chans till inkomst om de är en del av YouTubes Partner Program.

Shorts kommer successivt att lanseras inom de närmsta veckorna i USA där det blir tillgängligt för alla amerikanska invånare. 

När och om detta kommer till Sverige vet vi ännu inte.

Läs artikeln i sin helhet här.

Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er?

Kontakta oss, så tittar vi tillsammans på en passande lösning. Eller läs mer om våra tjänster kring Sociala medier.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.