Integrera Hubspot med Fortnox

Integrera Hubspot med Fortnox

Redo att ta din digitala affär till nästa nivå? Integrera HubSpot med Fortnox, Sveriges ledande företagsplattform för ekonomisk administration.

Att vi på Mild gillar Hubspot är ingen hemlighet. HubSpot CRM är ett populärt och kraftfullt molnbaserat verktyg för inbound marketing och försäljning, där smidig generering och hantering av leads utgör några av verktygets allra främsta funktioner. 

Som certifierad Hubspotpartner hjälper vi dagligen våra kunder att effektivisera sin verksamhet genom att utnyttja verktygets funktioner på innovativa sätt och ge företaget all den flexibilitet och stabilitet de behöver i ett CRM. Genom att dessutom integrera Hubspot CRM med andra affärskritiska system får företaget riktiga superkrafter!

Vad innebär det att integrera system?

Att integrera ett system med ett annat innebär kortfattat att man kopplar ihop dem för att de ska kunna samarbeta och komplettera varann. Det handlar om datautbyte mellan olika fristående system som vid integrering underlättar, effektiviserar och förbättrar verksamhetens arbetsflöden.

Fortnox

Ett av de affärssystem vi ofta integrerar med Hubspot är Fortnox – Sveriges ledande företagsplattform för ekonomisk administration. Fortnox används idag av majoriteten av alla redovisningsbyråer i Sverige och erbjuder enkel hantering av bokföring och fakturering, oavsett företagsform eller storlek på verksamhet.

Varför integrera Hubspot CRM med Fortnox?

Anledningarna till att koppla ihop dessa båda kraftfulla system är många och viktiga. Låt oss lyfta fram några huvudsakliga argument:

Bättre affärer

Att integrera HubSpot med Fortnox hjälper dig att lyfta din digitala affär till en högre nivå. Genom att effektivisera arbetsprocesser och synkronisera viktig data ökar du inte bara företagets prestanda utan förbättrar också hela kundupplevelsen.

Sparar tid och resurser

När du integrerar Hubspot med Fortnox slipper du tidsödande dubbelarbete. Genom att arbeta från en så kallad masterdatabas räcker det att lägga in information i ett system. Informationen kommer i samma stund att uppdateras automatiskt i övriga sammankopplade system. Ett smartare och snabbare sätt att jobba helt enkelt.

Minimerar risken för felaktigheter

Behöver viktig information om kunden eller avtalet ändras? Inga problem. Du kan enkelt uppdatera avtal, priser, offerter, kontaktinformation med mera i ditt CRM-verktyg och känna  dig trygg med att samma uppgifter automatiskt uppdateras i Fortnox. Att, som varje seriös verksamhet, koppla ihop system istället för att manuellt försöka uppdatera varje uppgift i separata verktyg, minskar väsentligt risken för felaktigheter och oreda – mänskliga misstag som i värsta fall kan få förödande konsekvenser för ett varumärke. 

Hur då? Vi tar ett exempel:

Låt säga att du arbetar på ett bolag som använder Hubspot som CRM-verktyg för marknadsföring, försäljning och kundservice. I systemet lägger du upp en ny kund och skickar därefter en offert som blir signerad. Grattis, du har en deal! 

Eftersom ditt bolag även valt att koppla ihop Hubspot med Fortnox affärssystem skapas nu samma deal automatiskt upp i Fortnox, utan att du behöver lägga in informationen från grunden igen. Ditt bolags ekonomiansvariga ser där ditt fakturautkast med all relevant data från försäljningen och kan skicka ut fakturan direkt från ekonomisystemet. Information om fakturans betalning uppdateras sedan både i Fortnox och Hubspot. På så vis har du all data samlad på en plats och kan med hjälp av informationen och insikterna segmentera och skapa mer effektiva kampanjer riktade mot specifika kunder.

Så jobbar Mild med integrering av Hubspot och Fortnox

Mycket står på spel vid integrering av viktiga affärssystem. En felaktig koppling kan orsaka allvarlig skada och behöver därför alltid genomföras av någon med stor kunskap om systemen och djup förståelse för- och erfarenhet av integrationsprocessen.

På Mild har vi, som certifierad Hubspotpartner, genomfört lyckade integreringar med Fortnox och andra system och applikationer åt våra kunder i många år. Med specialistkunskap inom Hubspot CRM kombinerat med gedigen kompetens inom systemutveckling, har vi stor erfarenhet av att framgångsrikt hantera såväl enklare som mer omfattande integrationer.

Systemen vi arbetar med innefattar alltifrån CRM-system, E-commerce och ekonomisystem till rekryteringssystem, SaaS usage-system och ärendehanteringssystem. Faktum är att Hubspot kan kopplas ihop med i stort sett alla system och applikationer som går att integrera, som exempelvis Visma, Pyramid, SAP, Microsoft Dynamics, SalesForce, PE Accounting, Surveymonkey och Facebook Ads, för att bara nämna några. 

Så här går det till

Varje integrering inleds med en genomgång med dig som kund. Vi tittar på olika möjligheter och API:er (Application Programming Interface, ett gränssnitt som gör det möjligt för flera olika applikationer att kommunicera med varandra) och anpassar integrationen helt efter dina och verksamhetens behov och önskemål.

Våra specialister sätter därefter upp datautbytet med hjälp av en Hubspot-app som byggs ihop med Fortnox API. Efter genomfört datautbyte försäkrar vi oss om att allt fungerar optimalt och erbjuder även fortsatt stöd i form av utbildning och utveckling – allt för att din verksamhet ska kunna utnyttja systemens funktioner till max.

Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er?

Vi finns alltid tillgängliga för dina frågor. Kontakta oss, så berättar vi mer och tittar tillsammans på en passande lösning.