Webbutveckling med Laravel

Laravel är ett säkert och flexibelt utvecklingsramverk med närmast obegränsade möjligheter. Särskilt användbart för dig som är i behov av skräddarsydda webbapplikationer eller som vill kunna effektivisera din verksamhet genom hantering och automatisering av stora mängder data.

Vad är Laravel framework?

Laravel är ett ramverk som är baserat på MVC-design (ett arkitekturmönster som används inom systemutveckling) och uppbyggt kring programmeringsspråket PHP, Hypertext Preprocessor. PHP är ett av de mest använda programmeringsspråken på Internet och är din applikation webbaserad kan du därför känna dig lugn – din applikation går utmärkt att utveckla i Laravel.

Eftersom Laravel baseras på PHP, är källkoden open source. Det vill säga öppen och fri att vidareutveckla och anpassa in i det oändliga efter din verksamhets behov, utan att du behöver binda dig till en specifik leverantör eller begränsande licensavtal. Kort sagt, ett system som fungerar mer på dina villkor.

Genom att använda ett PHP-ramverk, kan du dra nytta av en mängd beprövade och testade komponenter, som redan är körklara. Det sparar mycket tid och, inte minst, kostnader för utveckling. Öppen källkod är dessutom ofta ett säkrare alternativ än licensierad mjukvara. Ju fler utvecklare som har tillgång till koden, desto snabbare kan buggar och säkerhetsluckor upptäckas och åtgärdas. 

Vilka är fördelarna med Laravel?

Fördelarna med att bygga webbplatser och applikationer med Laravel är många, både för användare och utvecklare. Här lyfter vi fram några av de främsta:

Laravel gör dig snabbare än konkurrenterna

Eftersom Laravel erbjuder ett stort antal inbyggda funktioner som säkerställer högre prestanda, kommer din webbplats eller applikation att fungera snabbt och smidigt. En viktig punkt, inte minst för företag med program som ska klara att hantera komplicerade databasfrågor utan att laddningstiden ökar. Med tanke på att hela 53 procent av besökarna, enligt Google lämnar en webbplats om den inte laddas inom tre sekunder, kan det vara direkt avgörande för din verksamhet att vara snabbare än konkurrenterna.

Laravel ökar säkerheten

Laravel hjälper till att skydda din webbplats och dina webbapplikationer från cyberhot. Det är möjligt tack vare kraftfulla inbyggda funktioner såsom avancerad autentisering (inloggning), datakryptering, skydd mot SQL injection-attacker (där hackare kommer åt och manipulerar databaser) och många andra vanliga säkerhetsproblem. En säkrare webbplats helt enkelt.

Laravel är smidigt att integrera

Laravel är enkelt att installera och lika enkelt att integrera med andra användarramverk. Det fungerar som en stabil och effektiv brygga mellan olika CRM-system, såsom exempelvis Hubspot eller externa e-handelssystem. Det gör att du snabbt kan få igång din applikation eller webbplats och därmed spara både tid och utvecklingskostnader.

Kraftfull automatisering och hantering av data

Laravel fungerar som ett effektivt styrsystem där du snabbt och enkelt kan hantera stora mängder data, personer, bokningsflöden och ordrar, utan att tumma på säkerheten. Genom att schemalägga och automatisera administrativa arbetsuppgifter såsom att skicka ut påminnelser, SMS, bekräftelsemail eller nyhetsbrev, sparar du mycket tid, effektiviserar era arbetsflöden och minimerar risken för mänskliga fel.

Laravel är flexibelt

Ramverkets uppbyggnad möjliggör ett väldigt brett användningsområde. Eftersom Laravel är baserat på open source-programmeringsspråket PHP kan det dessutom anpassas helt efter dina specifika önskemål.

Så här jobbar vi på Mild med Laravel

På Mild sitter vi på bred kompetens inom systemutveckling och vet hur man använder Laravel för att utveckla snabba, säkra och högpresterande webbapplikationer. Tillsammans med dig som kund kartlägger vi vilka behov, förväntningar och förutsättningar som finns i just din verksamhet. Utifrån den analysen tar vi fram en plan för hur lösningen ska byggas i Laravel. Därefter påbörjar vi utvecklingen av ditt projekt, med genomgång både under och efter varje viktigt moment, så att du alltid är hundra procent delaktig i processen.

Efter leverans erbjuder vi support, vidareutveckling och löpande drift om så önskas. Allt för att du ska känna dig fullkomligt trygg med din webbplats eller applikation, både nu och framöver.

Laravels digitala ekosystem

Laravels ekosystem består av ett enormt programbibliotek med förprogrammerade komponenter, funktioner och verktyg som gör det väsentligt lättare att utveckla och skräddarsy webbplatser och appar – med ännu högre hastighet och effektivitet.

Det kan exempelvis handla om att tillföra kraftfulla säkerhetsfunktioner såsom kontroll av aktiva användare och lösenordsåterställning på din webbsida eller app. Laravels användare kan också smidigt bygga automatiserade processer såsom datainsamling, påminnelser och bekräftelsemail. Funktioner som hjälper företaget att effektivisera sin verksamhet och frigöra tid och resurser från administrativa och repetitiva uppgifter.

Här är några av de många användbara verktyg som ingår i Laravels programbibliotek:

Jetstream

Laravel Jetstream är ett startpaket för Laravelapplikationer och fungerar som ett slags ramverk för att snabbare kunna sätta upp de grundläggande beståndsdelarna i Laravelapparna. 

Vapor

En smidig allt-i-ett lösning för att hantera automatisk skalning, köer, databaser, cache med mera.

Forge

En tjänst för serverhantering och applikationsdistribution. Forge kan även hjälpa dig att hantera schemalagda jobb, köarbeten, TLS/SSL-certifikat och mycket mer.

Envoyer

Envoyer är ett distributionsverktyg som används för att distribuera PHP-applikationer. Verktyget ser till att din webbplats eller applikation inte drabbas av driftstopp, och att dina användare inte behöver märka av när programvaran uppdateras.

Horizon

Med Horizon kan du enkelt övervaka nyckeltal för ditt kösystem, såsom körtid, jobbgenomströmning och felaktigheter som kräver åtgärd.

Nova

Nova gör det möjligt att bygga en administrationspanel där du bland annat kan hantera resurser, filter, tillstånd, sökfunktioner med mera.

Echo

Laravel Echo är ett JavaScript-bibliotek som gör det enkelt att prenumerera på kanaler och lyssna på evenemang som sänds av Laravel.

Lumen

Laravel Lumen är ett snabbt PHP-mikroramverk till för att bygga webbapplikationer med uttrycksfull, elegant syntax.

Sail

Sail är ett kommandoradsgränssnitt och en bra utgångspunkt för att bygga en Laravel-applikation med PHP, MySQL och Redis utan att kräva tidigare erfarenhet av dockning.

Spark

Spark är utformat för snabba på SaaS-applikationer (Software as a service, en typ av molntjänst som tillhandahåller programvara över internet) och gör det möjligt för dina användare att exempelvis prenumerera på- eller uppdatera sina planer, uppdatera sin betalningsinformation eller ladda ner fakturor.

Valet

Laravel Valet är enbart för Mac. Valet konfigurerar din Mac så att Nginx (en lättviktig webbserver och proxy) alltid körs i bakgrunden varje gång du startar din enhet.

Mix

Mix gör det enkelt att sammanställa och förminska din applikations CSS- och JavaScript-filer.

Cashier

Cashier hjälper dig att hantera kuponger, byta prenumerationer, respitperioder för avbokning och till och med hantera genereringen av PDF-filer för fakturor. 

Dusk

Med Dusk kan du automatisera repetitiva uppgifter, skrapa information från andra webbplatser och testa så att din app alltid fungerar i webbläsaren.

Sanctum

Laravel Sanctum tillhandahåller ett enkelt sätt att autentisera Single Page Applications (SPAs), mobilapplikationer och enkla tokenbaserade API:er. Det tillåter användare att skapa flera API-tokens som de kan använda för att komma åt din applikation.

Scout

Scout är en fulltextsökningslösning för Eloquent. Scout gör det enkelt att indexera och söka igenom innehållet i dina Eloquent-modeller. Det synkroniserar automatiskt dina modelländringar till dina sökindex.

Socialite

Gör det möjligt för din användare att logga in på din webbapplikation med hjälp av tredjepartstjänster såsom Facebook, GitHub eller Twitter.

Telescope

Telescope är en effektiv felsökningsassistent för Laravel-ramverket. Telescope går igenom förfrågningar som kommer in i din applikation, undantag, loggposter, databasförfrågningar, köade jobb, e-post, aviseringar, cache-operationer, schemalagda uppgifter med mera.