Besöksmålet i fokus - mer än bara en ny webbplats

Om företaget och uppdraget

Visit MittSkåne är en företagsförening med säte i mitten av Skåne. Syftet med verksamheten är att locka besökare till området genom tips på mysiga gårdsbutiker, sevärda slott och landskapets vackraste vandringsleder. På så sätt bidrar Visit MittSkåne till att fler och fler turister besöker området, samtidigt som lönsamheten ökar hos företagen som är anslutna. Genom de anslutna företagens medlemskap utvecklar Visit MittSkåne nätverk, mötesplatser och besöksnäringen i Skåne. 


Kund

Visit MittSkåne

Bransch

Besöksnäring, Turistverksamhet

Tjänster

SEO, UX, Webbplats

Lösningen

Visit MittSkåne var i behov av en ny webbplats för att inspirera sina besökare till de olika besöksmålen. Vårt uppdrag började därför med att kartlägga webbplatsens olika delar, komma med förslag på en ny sidstruktur och göra ett grundläggande SEO-arbete. När förstudien blev klar, påbörjade vi designarbetet för webbplatsen tillsammans med kund. Och så fort designen var spikad kunde vi komma igång med själva byggandet av den nya webbplatsen – huvudsyftet med vårt uppdrag.

Samarbetet med Visit MittSkåne resulterade dessutom i att fler idéer fick bli till verklighet, än vad både vi och kund tänkte oss från början. En sådan idé var kartfunktionen för alla destinationsmål, samt alla markerade vandrings- och cykelleder inom området. Här fick vi möjlighet att utveckla gränssnittet ytterligare. Samarbetet mellan oss på Mild och Visit MittSkåne är ett konkret exempel på när båda parter överträffar förväntningarna på varandra, från bådas håll.

“Det häftiga i detta case var alla idéer som kom från kunden och oss under arbetets gång, som vi tillsammans formade. Det är extra roligt när vi som byrå får tänka bortom satta ramar och angripa nya vinklar, för att komma fram till ett ännu bättre resultat än vad vi trodde var möjligt.”

Annie
Produktionsledare, Mild

Blev du nyfiken på projektet och vill veta mer?

Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.